BARS© Behandeling

WAT IS ACCESS BARS?
Access Bars zijn 32 punten op het hoofd (vergelijkbaar met meridiaanpunten) die als ze zijn geactiveerd, kunnen helpen bij het verminderen van stress en trauma door het hele lichaam en bij het bevorderen van een positieve levenshouding.

WANNEER WERD HET VOOR HET EERST GEBRUIKT?
De eerste Bars-sessie werd meer dan 30 jaar geleden gegeven door de grondlegger van Access Consciousness, Gary Douglas.

HOE WERKT HET?
Bij een lichte aanraking stimuleren de Barspunten een positieve neurologische respons bij de ontvanger. Dit blijkt het natuurlijke helende vermogen van het lichaam te activeren en de fysiologische veranderingen te bewerkstelligen die nodig zijn voor meer welzijn.

WAT HOUDT EEN SESSIE IN?
Een sessie duurt normaal gesproken tussen de 60-90 minuten en voelt aan als een zachte hoofdmassage.

IS HET WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN?
Dr. Terrie Hope PhD, DNM, CFMW publiceerde in november 2017 een artikel in The Journal of Energy Psychology: Theory, Research, and Treatment, dat beschrijft hoe de resultaten van een 90 minuten durende Access Bars-sessie een aanzienlijke afname lieten zien in de mate van depressie en angst. Verder onderzoek werd in 2015 gedaan door de vooraanstaande neurowetenschapper dr. Jeffrey
L. Fannin. Bij 60 deelnemers ontdekte hij dat Access Bars een positief neurologisch effect op de ontvanger had, vergelijkbaar met ervaringen van gevorderde beoefenaars van meditatie – en het leverde onmiddellijk resultaten op.

Klik hieronder om te kijken hoe dr. Fannin laat zien wat er in de hersenen gebeurt tijdens een Bars-sessie: https://www.youtube.com/watch?v=DgGbFRjqQPk


KAN HET STOREND WERKEN OP MEDITATIE / ANDERE TECHNIEKEN VOOR HELING DIE IK GEBRUIK?
De meeste mensen merken dat Access Bars de effecten van hun meditatieve oefeningen versterken en in veel gevallen wordt het leven een meditatie. Daarbij vergroot Access het vermogen en de kracht van andere modaliteiten voor heling.

HOE POPULAIR IS HET NU?
Het wordt nu beoefend in meer dan 170 landen, door meer dan 10.000 opgeleide facilitators.
Honderdduizenden mensen over de hele wereld genieten elk jaar van Bars-sessies.

Meer info: Access Consciousness – Access Bars

Kijk voor mijn aankomende evenementen op: https://www.accessconsciousness.com/en/public-profiles/ricky-stevens/ of houdt mijn site in de gaten!